Esko ja Outi Priia

Hiittenharjun SM-pyöräsuunnistukisojen lähdöistä ja viestien vaihtoalueesta vastaavat Vallan Suunnan puheenjohtaja Outi Priia ja hänen isänsä Esko Priia.

Ansaittuja eläkepäiviä viettävä, fysioterapeuttiyrittäjänä työuransa tehnyt Esko on tullut suunnistuksen pariin 90-luvun alussa lasten harrastamisen myötä. Hän lähti mukaan myös oravapolkukoulun ohjaajaksi ja muutenkin seuran aktiiviseksi toimijaksi. Kuntorastien lisäksi hän on kokeillut kilpailemista esim. rastiviikoilla ja Jukolassa. Vuonna 2005 Esko on ollut Hiisi Fin5-viikolla lasten lähdöissä vastaavana kahdessa osakilpailussa, ja kun hän on muutaman hiljaisemman suunnistusvuoden jälkeen palannut ValSun aktiiviksi, on tehtäväksi usein tullut kisatilanteissa vastuu lähdöstä. Eskon mielestä suunnistuksessa on parasta luonnossa liikkuminen ja kartanlukutaidon oppiminen. Vapaa-ajalla hän liikkuu mielellään luonnossa kävellen, pyöräillen ja hiihtäen. Sääksjärven mökillä kuluu paljon aikaa keväästä syksyyn mm. uiden, saunoen, veneillen ja kalastaen.

Esko Priia

Outi on nuorena suunnistanut aktiivisesti, kilpaillutkin aika paljon. Kokonaan suunnistus ei ole missään vaiheessa jäänyt, vaan Jukola on kuulunut kesän ohjelmaan silloinkin, kun toiminta suunnistuksen parissa ei muuten ole ollut kovin aktiivista. Kuusi vuotta sitten Outia pyydettiin ohjaamaan Vallan Suunnan nuoria, ja siitä lähtien hän on vastannut seuran nuorisotoiminnasta. Talvella 2023 Outista tuli ValSun puheenjohtaja ja Satakunnan Suunnistuksen hallituksen jäsen. Outi on koulutukseltaan sosionomi ja työskentelee erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden parissa, tällä hetkellä lähiesihenkilönä kahdessa eri Satakunnan hyvinvointialueen asumisyksikössä, samalla yamk-tutkintoa opiskellen. Aikuiset pojat suorittavat varusmiespalvelustaan Niinisalossa, joten kotoa löytyy tällä hetkellä miesystävä ja Elmo-koira. Liikunnan lisäksi Outi harrastaa aktiivisesti musiikkia, mm. kuoroa ja harmonikansoittoa. Suunnistuksen parhaina puolina Outi luettelee luonnossa liikkumisen, jatkuvan uuden oppimisen, löytämisen ja oivaltamisen ilon sekä seuran huikean yhteisöllisyyden. Outin ammatillinen osaaminen on mahdollistanut myös erityistarpeisten lasten suunnistusharrastuksen Vallan Suunnassa, ja tästä seurassa ollaan erityisen ylpeitä.

Outi Priia

Vallan Suunnassa on jo usean vuoden ajan kisatilanteissa pyydetty Esko ja Outi vastaamaan lähdöstä, koska he hoitavat aina hommansa huolella. Heillä on keskenään hyvä työnjako ja he saavat koottua ympärillensä hyvän tiimin. ”Meistä on mahtavaa ja suuri kunnia olla mukana vastaamassa näiden kisojen lähtöpaikkajärjestelyistä!”, toteaa Outi.