Satakunnan Geokätköilijät
Hiittenharjun SM-pyöräsuunnistuskisojen tapahtumatorilla voit tutustua mm. geokätköilyyn. Satakunnan Geokätköilijät ovat mukana esittelemässä toimintaansa ja markkinoimassa tulevia tapahtumia. 
 
Geokätköily on seikkailullinen koko perheen ulkoiluharrastus, jossa etsitään älypuhelimen tai GPS-laitteen avulla geokätköiksi kutsuttuja rasioita. Geokätkö on tyypillisesti vedenpitävä rasia, jonka sisältä löytyy lokikirja, johon kätkön löytäjät voivat kirjata nimimerkkinsä. Kirjaamisen jälkeen kätkö palautetaan takaisin piiloonsa ja löytö kirjataan myös nettiin. Kätkötyyppejä on erilaisia, joista tavallisin on annetuissa koordinaateissa sijaitseva peruskätkö. Geokätköjen lisäksi harrastuksessa järjestetään myös erilaisia tapahtumia eli miittejä, joissa on mahdollista tavata muita lajin harrastajia. Miittiin osallistuminen lasketaan myös löydöksi.
 
Geokätköilijät
 
Satakunnan Geokätköilijät ry eli SGRY on vuonna 2019 perustettu yhdistys, joka toimii Satakunnan alueella. Yhdistyksen tavoitteena on edistää geokätköilyä lajina ja valistaa geokätköilijöitä vastuulliseen ja ympäristöä kunnioittavaan tapaan harrastaa lajia. SGRY järjestää vuosittain ympäri Satakuntaa mm. CITO-tapahtumia, joissa siivotaan ennalta valittu alue roskista, ja piilotetaan niiden tilalle uusi geokätkö. Siivoustapahtumien lisäksi järjestetään myös muita tapahtumia, ja vuonna 2020 järjestettiinkin Eurajoella Satakunnan ensimmäinen geokätköilyn suurtapahtuma eli megatapahtuma, johon osallistui yli 1000 nimimerkkiä. Satakunnan seuraava suurtapahtuma on tarkoitus pitää 7.6.2025 Porin Yyterissä. Lisäksi vuodelle 2026 on kaavailtu tapahtumaa myös Raumalle.
 
Geokätköilijät
 
 
Instagram: @satageo_ry
Threads: @satageo_ry
 
#SatakunnanGeokätköilijät
#KätköilynYtimessä